Bygningsdirektivet kræver, at vedvarende energi indgår i beregningen af bygningens energimæssige ydeevne. I Danmark er der fastlagt en række regler i bygningsreglementet for at afbalancere effekten af vedvarende energi i forhold til energieffektivisering af bygningen, for eksempel ved at isolere bygningen. Derfor er der indført en regel om at der maksimalt kan indregnes 25 kWh/m² primærenergi i energirammeberegningen.
Bestemmelsen om vedvarende energi medfører at vedvarende energianlæg kan indregnes i energirammen, hvis anlægget er etableret i nærheden af bygningen. I nærheden er i denne sammenhæng i kommunen. For en yderligt beliggende bygning er en beliggenhed i umiddelbar nærhed af bygningen, selvom denne placering er i nabokommunen, også i nærheden.
Bygningsreglementet indeholder ikke krav til hvordan det vedvarende anlæg er tilkoblet i bygningen og hvordan afregningen af den producerede energi foretages. Det vigtige er i denne sammenhæng om det vedvarende energianlæg er etableret til energiforsyning af den konkrete bygning. Det betyder fx at man ikke kan indregne vedvarende energianlæg, der allerede er etableret af andre grunde end energiforsyning af den konkrete bygning.